Suomen Lomaposti on pirteä, matkailun, lomailun ja kulttuurin erikoislehti.

emailtoimitus@lomaposti.fi phone041 314 9961

Sportti

Tällä sivulla ajankohtaista asiaa urheilusta

Urheilun saralla tapahtuu…

U 19 Salibandyn MM-kisat Suomessa

( 12.5.24. Suomen Lomaposti / Ari Tulla)

Salibandyn U19 (N) MM-kisat järjestettiin Suomessa ja Lahdessa 8-12.5.24. Kisat olivat Suomessa viimeksi 20 vuotta sitten.

MM-kisoihin osallistui 16 maata. Ottelut pelattiin neljässä lohkossa. Suomi pelasi alkusarjalohkossa, jossa sen vastustajina olivat Ruotsi, Norja ja Puola. Suomen kaikki matsit olivat Lahden Urheilu ja messukeskuksessa MM-näyttämön isommalla areenalla.

Kisojen avajaispäivä keskiviikko (8.5.) oli ns. koululaispäivä, kun Lahden alueen lapset ja nuoret pääsivät kannustamaan joukkueita, joista kaukaisimmat tulivat Australiasta ja Uudesta Seelannista.

Koululaispäivän lisäksi keskiviikkona järjestettiin ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden välinen 3v3 -turnaus sekä U19 MM-kisojen avajaisseremonia.

MM-kisat huipentuivat kahden suuren salibandy maan unelmafinaaliin, jossa kohtasivat Suomi ja Ruotsi. Tunnelma hallissa oli huikea ja kannustus kotijoukkueelle vahvaa, Myös Ruotsin fanit pitivät ääntä ja odotukset olivat korkealla.

Suomi pysyi pelissä hyvin mukana ja taisteli ennakkosuosikki Ruotsia vastaan hienosti ensimmäisessä erässä.

Suomen naiset iskivät myös ensimmäisen maalin, juhlinta loppui kuitenkin lyhyeen tuomarin näyttäessä hylkäämisen perusteeksi korkeaa mailaa. Ja Ruotsi ei olisi Ruotsi, ellei se olisi iskenyt tärkeää johtomaalia vain kuusi sekuntia ennen ensimmäisen päättymistä. Lopulta se karkasi jo 4-0 johtoon ja Suomen kaksi kavennusmaalia jäivät laihaksi lohduksi. MM-kulta Ruotsiin ja Suomen oli tyytyminen hopeaan.

Kuvakooste finaalista:

(kuvat: AT)